MIGUN

Болките в гърба и кръста са бич за съвременния работещ човек. Млад и здрав не са достатъчни условия, за да се чувстваме добре, ако прекарваме по 10-12 часа дневно пред компютъра. Работата, свързана с дълго стоене на крак, също съсипва гръбнака. Проблемите са особено досадни наесен и напролет и са причина за апатия и нежелание за излизане навън. Тези болки са проява на проблеми в гръбначния стълб и обгръщащите го меки тъкани, като през последните години може да се говори за епидемия от такива оплаквания.

Енергийно-възстановителният център Център Лоби – Пловдив ви дава авангардно и много успешно решение на вашите проблеми. Действията на термомасажорът MIGUN допринася за бързото възстановяване на травмите в засегнатете органи и системи на човешкият организъм и в повечето случаи водят до пълното изчезване на болките
.

Какво представлява термомасажът MIGUN?

Това е най-модерната рехабилитационна и терапевтична апаратура, която съчетава в себе си най-ефективните методи на източната и западната медицина.

Migun Medical Instruments Company е създадена в Южна Корея през 1988 г. и от тогава е водеща компания в световен мащаб в производството на системи за масаж, използващи дълговълново инфрачервено излъчване и сфери от полускъпоценния камък нефрит. MIGUN повлиява и лекува редица заболявания на всички органи и системи в организма.
Комплексните методи на източната и западната медицина, заложени в леглото, помагат за профилактиката на проблемите с опорно-двигателния апарат. Чрез MIGUN може да се възстановява правилната анатомия на засегнатите зони от гръбначния стълб, както това комплексно въздейстие води до доказано положителни резултати при оплаквания, като:

* Артрит и артроза;
* Мигрена, безсъние, стрес, депресия, преумора;
* Дискова херния в по-леки форми;
* Невралгия, неврит, лумбаго, ишиас, радикулит, плексит;
* Синузити;
* Остеохондроза на гръбначния стълб, сколиоза;
* Болки и спазми на мускулите поради травми;

Принципи на работа
Показания
Видео

– Принципи на работа

ПРИНЦИПИ НА РАБОТА НА ТЕРМОМАСАЖОРЪТ MIGUN

Ефектът на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешните масажорни глави. Инфрачервените вълни играят ролята на “игли”, стимулирайки биологично активните точки по цялата дължина на гръбначния стълб. Въздействието на вътрешните масажорни глави, създаден от медицинският екип на MIGUN , осигурява ефекта на точковия масаж – “натиск на палците ”, стимулира нервните окончания, премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите. Нагряването става благодарение на топлинната енергия на дългите инфрачервени вълни, които я пренасят към тъканите и вътрешните органи. Топлинното въздействие и точковия масаж помагат да се намали нервно-мускулното напрежение и да се увеличат собствените сили и възможности на организма. По такъв начин MIGUN масажира меките тъкани на гръбначния стълб, нагрява ги в дълбочина и релаксира гръбначния стълб. В резултат на това се премахват мускулният спазъм и се възстановява нормалната подвижност на гръбначния стълб,като се премахва прищипването и притискането на нервните окончания и се възстановява проводимостта на нервните импулси към вътрешните органи и тъкани. В следствие на това оздравяват различни органи, усилва се метаболизма, намаляват се мастните отлагания. MIGUN подобрява общото състояние на здравето, намалява напрежението в меридианите и мускулите по дължината на гръбначния стълб, получава се осезаемо облекчение.

УДИВИДИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА  MIGUN  ВЪРХУ ОРГАНИЗМА
 • Увеличава се производството на кръв (червени и бели кръвни телца) в организма.
 • Увеличава се производството на интерферон в организма. Това е важно за предотвратяване и отстраняване на възпаления.
 • Усилва се съкратителната функция на сърдечния мускул, подобрява се кръвообращението, изчезват периферните отоци в долните
  крайници.Всичко това предотвратява склерозата на артериите.
 • Нормализира се производството на хормона мелатонин. Мелатонинът предотвратява стреса, рака, заболяванията на сърцето, забавя процеса на стареене а така също усилва имунитета.
 • Подобрява се работата на храносмилателната система.
 • Подобрява се кръвообращението в болните участъци на организма и се отстраняват вредните вещества, като по такъв начин се облекчава болката.
 • Оказва положително влияние на ръста и развитието на организма, особено при децата.
 • ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА С ПОМОЩТА НА МАСАЖОРА  MIGUN

  Съчетаването в едно изделие на различни методи на въздействие на организма позволява да се провежда ефективна профилактика и оздравяване на широк спектър от заболявания на :

 • опорно-двигателния апарат
 • сърдечно-съдовата система;
 • трофични разстройства;
 • периферна нервна система (радикулити);
 • ситуационни стресови ситуации (нервна преумора);
 • снижаване на общата резистентност на организма с нарушаване на адаптационната способност към факторите
 • на външното въздействие, чувствителност към промяна на времето
 • контрол на теглото и избирателно въздействие върху мастните натрупвания, което способства за отслабване;
 • корекция на стойката в детска и юношеска възраст
 • НАГРЯВАНЕ + ТОЧКОВ МАСАЖ

  Това е традиционен метод на лечение, когато болния участък на тялото се подлага на постоянен еднообразен натиск, и под въздействието на топлинната енергия в този участък с e подобрява кръвоснабдяването, което довежда до оздравяване и предпазване от други заболявания. Топлинната енергия на инфрачервените лъчи прониква в кръвта и подобрява метаболизма(обмяната на веществата) и усилва всички функции на организма. Този метод на нагряване в съчетание с точковия ма саж се използва на Изток от древни времена за лечение и предпазване от много заболявания. Изследванията на много съвременни учени, доказват че такова въздействие на организма забележимо увеличава количеството на червените и бели кръвни телца в кръвта и подобряват кръвообращението. Този метод беше признат и от Световната Здравна Организация, като ефективен.


  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА – “НАТИСК НА ПРЪСТИТЕ”?

  Натиск на пръстите – това е старинен японски метод на масаж. Той се отличава от западния масаж. Много важно умение е да се постигне необходимата степен на натиск с ръце или ходила. Използват се дланите, палеца на ръката, ставите на пръстите, коленете и даже ходилата, за да се оказва натиск на стотици точки, отговарящи за здравето на едни или други органи. Техниката натиск на пръстите може да се сравни с акупунктурата и точковия масаж, по методите на въздействие. Иначе казано, натиска на пръстите е нещо което наподобява рефлекса на разтриване на болното място. По такъв начин, този метод се явява разширение на естествените инстинкти за борба на организма с болката и болестта.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕТОДА МОКСА

  Методът Мокса е лечебна процедура, основаваща се на нагряването с лекарствени треви (мокса) непосредствено над точките за акупунктура за тяхната стимулация. По време на масажа на термомасажора Мигун протича топлинно въздействие върху организма на човека. Хелий-неона и нефрита способстват за проникване на топлината в организма на дълбочина 7 см., а инфрачервените лъчи от 4 до 5 пъти усилват ефекта съпоставено с обикновения метод МОКСА
  Нагряват се кръвоносните съдове, което спомага за разтварянето на съсиреците и тромбите, холестерола, мазнините, токсините, и т.н.
  Под въздействие на високата температура се подобрява се кръвообращението. Протича отпускане на гладката мускулатура.
  Използването на метода на хипертермията (прегряване на организма) премахва отпадналостта и умората, дава прилив на сили.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАЙРОПРАКТИКАТА?

  Костно-мускулната система се явява «скелета» на човешкото тяло. Всички негови части трябва да се намират в равновесие, за да може тялото да функционира като едно цяло. Ако някоя част се дебалансира, другите части на тялото също са в дисбаланс и се появява някакво заболяване. Кайропрактиката се занимава с това да намали дисбаланса до минимум.При разместване на някой гръбначен прешлен целия гръбначен стълб губи своя баланс и предизвиква разтягане и напрежение на мускулите. Лечението в този случай трябва да бъде следното: необходимо е да се намери проблемния участък и да се въздейства на него, а не на целия гръбначен стълб.

  ДЪЛГОВЪЛНОВО ИНФРАЧЕРВЕНО ТОПЛИННО ИЗЛЪЧВАНЕ
  Нефритните масажорни глави произвеждат дълговълнови инфрачервени вълни. Резултата от тяхното въздействие е нагряване в дълбочина, самоочистване, контрол на течностите, неутрализация на вредните вещества в организма на човека. Петнадесетсферната масажорна глава , чийто дизайн води до минимална загуба на топлина и дълговълновите инфрачервени лъчи,може да се прилага плътно към различни части на тялото.
  ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ ИНФРАЧЕРВЕНИ ЛЪЧИ:

  – Подобряват кръвообращението в организма
  – Нагряват нашето тяло и помагат за подържането на телесната температура
  – Разрушават вредните метали и помагат за тяхното изхвърляне от организма
  – Имат освежаващо, очистващо, антитоксично въздействие
  – Предотвратяват разпространението на вредните микроби и гъбички в организма
  – Подобряват обмяната на веществата

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ ИНФРАЧЕРВЕНИ ТОПЛИННИ ВЪЛНИ?

  Слънчевите лъчи се състоят от лъчи от видимата част на спектъра. (седем цвята : червен,оранжев, жълт, зелен, светлосин, син, виолетов) и лъчи, невидими за нашите очи: инфрачервени лъчи, ултравиолетови лъчи, Х- лъчи и микровълни, гама- лъчи.
  Инфрачервеното излъчване – това е област от електромагнитния спектър, намиращ се в диапазона между дълговълновия участък на червения видим цвят И (0,74 мкм) и късовълновото излъчване (2000 мкм).
  Слънчевата радиация почти на 50% се състои от инфрачервено излъчване, което за първи път е било открито от английския учен Гершелем през 1800г. Невидимо за човешкото око, то притежава много силна топлинна енергия. Нагретите тела в твърдо и течно състояние излъчват непрекъснато в инфрачервения спектър. Инфрачервеното излъчване се явява външен фактор с постоянно въздействие на човешкия организъм. Тялото на човека постоянно поглъща и излъчва инфрачервени лъчи (радиационен топлообмен). Инфрачервеното излъчване е намерило широко приложение в медицинската практика.

  АНТИЦЕЛУЛИТЕН ЕФЕКТ и КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО

  Използването на 15 сферната ма сажорна глава на MIGUN способства:
  – Да се стегнат мускулите
  – Да се премахнат излишните мазнини (отслабване)
  – Да се подобри състоянието на кожата
  – Да се получи антицелуитен ефект

  – Показания

  · дискова херния в по-леки форми
  · невралгия, неврит, лумбаго, ишиас, парализа, радикулит , плексит
  · артрити, в това число, ревматични и обменни, артрози
  · диабетна полиневропатия, диабет
  · нерво-вегетативна дистония, безсъние
  · разстройства на централната нервна система, нервно пренапрежение, стрес, депресия
  · сърдечно съдова система (профилактика на инсулт и инфаркт)
  · синузити
  · остеохондроза на гръбначния стълб, сколиоза, включително и детска сколиоза
  · болки и спазми на мускулите
  · главоболие, мигрена
  · бронхиална астма, бронхит
  · последствия от нарушение на кръвообращението на мозъка (парализи, парези)
  · наднормено тегло, затлъстяване, целулит
  · пародонтоза
  · проблеми с носа и гърлото
  · проблеми с храносмилането и дефекацията
  · проблеми със стомашно – чревния тракт
  · проблеми с пикочния мехур и бъбреци
  · проблеми с холестерола и кръвоносните съдове
  · проблеми със сърцето и кръвното налягане
  · проблеми с функционирането на черния дроб и жлъчния мехур
  · проблеми от натрупаните в организма вредни вещества, тежки метали, токсини

  Области на използване на масажорната апаратура МИГУН

  ·· Медицина – лечение, профилактика и рехабилитация, на посочените по горе заболявания;
  ·· Психотерапия и наркология (както като спомагателна, така и като основна терапия);
  ·· Спорт – повишаване на резултатите и ефективността, съкращаване на възстановителния период – до три пъти по бързо възстановяване при травми, контузии,преумора, стрес ;
  ·· Производствена и административна сфера – психо-соматично възстановяване и рехабилитация на ръководители и сътрудници, чиято работа е свързана със стресови ситуации ;
  ·· Транспорт – повишение на безопасността на движението , поддържайки висока работоспособност и профилактика на умората на водачите, машинисти, летци, авиодиспечери и т.н. ;
  ·· Силови структури – психологическа и психо-соматична рехабилитация ;
  ·· Социална сфера – рехабилитация и антистресово и депресивно възстановяване на пенсионери, ветерани, инвалиди, социално слаби, претърпели природни бедствия, аварии и др.

  Възможно е използването на уреда в домашни условия за подържане на здравето на цялото семейство, в офиса и за комерсиални цели – медицински центрове, салони за красота, фитнес центрове, SPA центрове, хотели, санаториуми, и т.н.

  ПРЕПОРЪКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ” MIGUN “

  Конструктивната простота и оборудването на изделието с програмно обезпечение позволява да се извършват процедури дори и в домашни условия, без да е необходимо за тази цел наличието на медицински работник.
  Сеансите е желателно да се провеждат постоянно и регулярно – от 1 до 2 пъти на ден по 40-60 минути, с интервал не по-малък от 4-ри часа.
  Общото време на използване на масажора Мигун, не трябва да надвишава 3 часа на ден!
  По-време или след масажа, непременно трябва да се пие вода, най-добре минерална, около 1-2чаши.

  При активен процес на лечение и рехабилитация, с цел постигане на максимален и дълготраен ефект, е необходимо да се използва оборудването МИГУН – поне 8-10 часа на седмица в продължение на три четири седмици, два-три пъти годишно. Принципа е колкото повече и по-начесто масажи, толкова по-добре.

  С цел профилактика и подобряване на тонуса и имунната система уреда Мигун може да се използва всеки ден в рамките на 1 – 2 часа общо време разпределено на два или три масажа през не по-малко от 4 часа.

  РЕАКЦИЯ НА ОРГАНИЗМА

  Възможните неприятни усещания и реакции на организма свързани с дискомфорт, имат временен характер. Тяхното появяване и интензивност зависят от физическото състояние на организма, наличието на някакви болести, а имат и психологически характер понякога (внушения). Такива реакции като запек, разстройство, повръщане, виене на свят, сънливост, обрив, са предизвикани от положителните изменения в дейността на организма, отделните органи и тъкани на човешкото тяло, отслабено от замърсената околна среда и вредните вещества. Всички тези реакции всъщност говорят за оздравяване. Към тях трябва да се отнасяме правилно, и да не прекъсваме сеансите по оздравяване с оборудването MIGUN.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

  – остри възпалителни заболявания придружени от висока температура ;
  – декомпенсация на сърдечносъдовата система,
  – хипертонична болест 3 степен;
  – метални имплантанти в гръбнака;
  – бременност;
  – заболявания на кръвта – левкози ;
  – пейсмейкъри и кардиостимулатори;
  – остра форма на остеопороза;
  – тежки операции през последните 6 месеца.

  ВНИМАНИЕ!

  • При наличие на хронични заболявания се препоръчва консултация с личния или лекуващия лекар.
  • Използвайте температурния режим не по ниско от 50 градуса , като след време плавно го покачете до 65-70 градуса.

  При възникване на каквито и да е съмнения от ваша страна относно вашето здраве и относно използването на уреда MIGUN, моля консултирайте се с вашия личен лекар, или препоръчан от него специалист.

  Термомасажорът MIGUN представлява физиотерапевтично оборудване, използващо съвременните научни технологии.
  В основата на работата на това оборудване се съчетават в едно следните 5 основни метода:

  · Кайропрактика – лечение на изкривяванията гръбначния стълб по метода на западната медицина
  · Акупунктура – метод за лечебно въздействие върху биологично активни точки чрез игли
  · Акупресура – лечение чрез точков масаж – масаж на пръстите
  · Мокса – термотерапия,рефлексотерапия
  · Масаж – класически масаж

  Методите на въздействие върху организма, използвани в оборудването MIGUN не противоречат и не се противопоставят на традиционната медицина, но я допълват. Това са известните в продължение на стотици години масаж, точков масаж (на принципа “натиск на пръстите”), мануална терапия или корекция на гръбначния стълб, точково нагаряне на биологично активните точки в човешкото тяло при температура до 70°С.

  Особеностите на MIGUN са в комбинирането и комплексната употреба на тези методи с използването на най-новите технологии. При това човешкия организъм не претърпява намеса, извън естествените процеси, протичащи в него. Оборудването MIGUN не се явява лечебно за някакви конкретни заболявания. То създава необходимите условия за това, човешкият организъм като единна система сам да се възстановява, използвайки всички свои вътрешни възможности и ресурси. Използва се също така за профилактика и предупреждение за появата на различни заболявания, както при възрастните, така и при децата.

  Бог е заложил в човешкия организъм способността да се справя с всяко заболяване самостоятелно. Комплексното въздействие на оборудването само стимулира животоспособността на всички системи на човешкия организъм, в това число сърдечно-съдовата, нервната, храносмилателната, отделителната, опорно-двигателната, имунната и др. за самовъзстановяване. С това може да се обясни чудотворното излекуване при тези, които ползват оборудването MIGUN.

  Метод на точковия масаж се състои в прилагане на натиск на точките за акупунктура, които на свой ред въздействат на всички органи на нашия организъм. Въздействието на този тип масаж се осъществява от нефритовите глави на термомасажора Мигун, като обезпечава организма с допълнителна енергия и ускорява обмяната на веществата. Този метод е особено ефективен за профилактика и лечение на различни заболявания, особено в зряла възраст. В резултат на топлинното въздействие на термомасажора протича отпускане на мускулите, в които се стимулира кръвообращението и лимфотока, нормализира се проводимостта на нервите.
  Едновременно, под влиянието на масажа се проявяват и елементи от мануалната терапия. Гръбначния стълб се разтяга, изправя и като следствие се премахва прищипването на нервните окончания, разположени в гръбначния стълб и се нормализират функциите на много органи.

  Структурата на гръбначния стълб се приспособява към движението на нефритните масажорни глави, което довежда до изправяне и съответстващо „нивелиране” на гръбначния стълб, възстановяване на неговата подвижност, а заедно с това и се регулира функцията на различните системи на организма.
  В комплекса от лечебни фактори, използвани в термомасажора Мигун, влиза така също и общ лечебен масаж, който се извършва от термомасажните нефритови глави вградени в двете части на уреда, съответно масажиращи горната част на тялото и краката.
  Масажа спомага за подобряване на кръвообращението в мускулите, нормализиране на техните функции, стопяване на мастните и холестеролови отлагания, подобряване на нервната проводимост, повишаване на настроението, премахване на умората и отпадналостта, усеща се прилив на сила, отслабват мускулните болки.

  Термотерапията представлява въздействие на топлинните инфрачервени вълни
  на определени участъци от тялото,предизвиквайки активация на процесите на клетъчно и тъкано ниво.

  Топлинното въздействие в дадената апаратура се осъществява от нефритовите масажни глави.

  Какво представляма минералът НЕФРИТ???

  Нефрит – в превод от испански означава “кръстен камък”, а от гръцки “нефрос” – “бъбрек”. Този камък притежава удивителен вискозитет, много дълго задържа топлината и излъчва ДВИЧЛ. За това в древността са го нагрявали и използвали като грейка за бъбреците. В състава на нефрита влизат калциев, магнезиев и железен силикати с много малки впръскани анфиболи. От дълбоки времена нефрита се е считал първо средство за лекуване на различни заболявания. Камъкът са носели на тялото за лечение и профилактика на абсолютно всички недъзи. В различни медицински книги, издадени на Изток, нефритът е описан като камък, лекуващ поразени органи и способстващ извеждането на шлаките от организма, благотворно влияещ на тъканите. В Китай успешно са лекували много болести с помощта на нефритов прах. Авицена е лекувал с нефрит стомашно-чревния тракт. Пластинки от този материал са поставяни на болните места за намаляване болките при натъртвания, разтягане, ревматизъм. Те са способни да лекуват възпалителни процеси в организма, да излекуват от болки опорно-двигателния апарат с изразен болезнен синдром. В много страни по света, сфери от нефрит и досега се използват за масаж на тялото и лицето.

  Нефритът притежава способността да изглажда кожата на лицето, затова козметиките отдавна, завършвайки масажа, са поставяли на лицето на красавиците нефритови пластинки.Масажът с камъни се провежда в зоните около ставните тъкани и надолу по гръбначния стълб. Той прекрасно действа за профилактика на обостряни хронични заболявания. За здравите хора масажът е ефективен за подмладяване, повишаване на общия тонус и жизнен потенциал. Този камък се явява отлично средство срещу главоболие, световъртеж, атеросклероза, инсулти и очни заболявания.Той премахва зъбната болка, бъбречната колика, нормализира сърдечно-съдовата дейност, работата на пикочно-половата система.Нефритът прекрасно се справя с нервни заболявания, притежава успокояващи свойства, извежда от депресии. Той способства възстановяването на кръвообращението и костния мозък.Камъкът е идеалния заместител на топли и подгряващи компреси.Нефритът способства за усилване на регенерацията, а това значи подмладяване на организма, продължавайки човешкия живот.Някога в Китай той се е ценил повече от златото.

  Инфрачервеното излъчване е ефективен фактор благотворно въздействащ на човешкия организъм. То може да замени лекарствата и да служи като средство за лечение. Инфрачервеното излъчване се явява естествен регулатор на вътрешната среда на организма на молекулярно, клетъчно, тъканно ниво, на ниво функционални системи и на целия организъм. Инфрачервеното излъчване ефективно регулира въглехидратите, белтъчините, мазнините, водно-солевата и минерална обмяна на веществата,  клетъчния метаболизъм,  регенеративните и други процеси. Спектралните полоси на инфрачервеното излъчване оказват мощно благотворно въздействие не само на биологическите, физикохимичните и физиологични функции на организма, но и на психо-емоционалното състояние на човека, умствените способности и духовния ръст на човека. За това инфрачервената терапия е необходима особено, там където хората често се подлагат на стрес и други неблагоприятни въздействия.
  Инфрачервеното излъчване влияе на сложните приспособителни процеси и то оказва:

  – противотуморно действие;
  – повишава защитните сили на организма;
  – предотвратява стреса и депресивните състояния;
  – регулира образуването ендорфина, мелатонина и други биологически активни вещества;
  – регулира психо-емоционалното състояние на човека и т.н.

  Работни режими на Мигун HY-7000:

  Работен режим № 1 (Р1) – Основен масаж 37 мин.

  • Това е специалния масаж на Мигун.
  • Този режим извършва термомасаж на цялото тяло, концентрирайки се върху специфични области.
  • При този способ се използват термомасажа, чрез метода „натиск на пръстите” по дължината на цялото тяло – от главата до глезените.

  Работен режим № 2 (Р2) – Масаж на гърба 29 мин.

  • При този режим се прилага термомасаж, основно концентриран върху областта на врата и гърба.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.

  Работен режим № 3 (Р3) – Масаж на кръста 28 мин.

  • При този режим се прилага термомасаж, основно концентриран в областта на кръста.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.

  Работен режим № 4 (Р4) – Метод – „Натиск на пръстите” 24 мин.

  • При този режим се използват термомасажа и масаж по метода „натиск на пръстите”, концентриран върху горната част на гърба.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.

  Работен режим № 5 (Р5) – Общ масаж 14 мин.

  • Непрекъснат термомасаж по целият гръб с различна скорост – ниска, средна, висока.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.

  Работен режим № 6 (Р6) – Масаж на коремната област 16 мин.

  • При този режим се извършва термомасаж, концентриран върху коремната област / при този масаж се ляга по лице върху масажора/.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.

  Работен режим № 7 (Р7) – Ръчен режима на масаж.

  • Ръчно управляем термомасаж на определени участъци от горната част на тялото.
  • Също така се извършва термомасаж и на долната част на тялото – от бедрата до глезените.


  – Видео

  Скоро!

  Comments are closed.