Шиацу-Медотерапия

Уникалното съчетание шиацу-медотерапия в ЦЕНТЪР ЛОБИ!

Медотерапията представлява цялостен природен метод на лечение, който съчетава специфична масажна техника с изключителните лечебни качества на пчелния мед. Целта е отстраняване на натрупаните токсини от тъканите на организма.

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при артроза, белодробни заболявания, чернодробни болести, главоболие, безсъние, депресии, синдром на хроничната умора и др. Много е подходящ за пушачи и за хора изложени на негативни фактори в ежедневието си. Медотерапията се използва и като козметична процедура.

Освен, че е много калоричен и се усвоява изключително добре от организма, медът е и добре познат като естествен антибиотик. Това прави медотерапията много подходяща за подхранване на най-големия орган в човешкото тяло – кожата. След масаж с мед кожата е свежа, тонизирана и дълбоко почистена.

В сърцето на Пловдив се случват много вълнуващи неща !

Полъх на освобождаваща екзотика  предлага ЦЕНТЪР ЛОБИ, където единствено можете да се насладите на ШИАЦУ-МЕДОТЕРАПИЯ!

Цялата Менделеева таблица през погледа на Изтока! Милиони пчели събират от стотици цветя десетки вълшебни природни вещества в концентрирана форма, за да пречистят тялото Ви и да го дарят с целебни сили. В комбинация със стимулиране на конкретни енергийни точки, познати в далечния Изток от хилядолетия,  чудотворната терапия става още по-ефективна.

Практически терапията е много повече от масаж, защото ръцете не се плъзгат, а се залепят, притискат и отлепят с последователни движения по намазаното с мед тяло като лечебни вендузи. Така  уморената кожа поема жадно десетки лековити природни елементи на меда, цяла Менделеева таблица, и се пречиства от токсините. Тялото допълнително се стимулира с източен ШИАЦУ масаж в множество точки на ходилата и дланите, които контролират правилното функционирането на всички органи и снабдяването им с кислород. Ставни и мускулни болки изчезват, а Вие сте пречистени и отпочинали чрез мощта на Природата и на източната философия!

Хармонично взаимодействие на терапевтичните методики от Изтока и вълшебния дар на  пчелите в ЦЕНТЪР ЛОБИ!

Шиацу е древен източен  метод за въздействие върху организма чрез акупресура. Лекарите в Китай се занимават с точков масаж от хилядолетия, като използват акупунктура  редом с акупресура, за да въздействат на енергийния поток. През 20-е години на XX век японски лекари разработват метода метода шиацу, който съчетава масаж с пръсти върху активните точки (известен като цубо) с техники като масаж с длани и разтягане на мускулите Още древните египтяни, китайци и японци са знаели, че съществуват зони и точки по кожата, свързани по определен начин с всеки орган и част на човешкото тяло. Днес ние знаем, че тази връзка се осъществява чрез нервната система. Когато тези зони и точки се масажират се стимулира и подобрява функцията на съответния орган. Зонотерапията разделя човешкото тяло на 10 зони, така че във всяка или в няколко от тях се намират определени органи на тялото. Според тази теория съществуват 10 енергийни канала, които вървят вертикално от вътрешните органи към повърхността на тялото, в областта на стъпалата и дланите. Всеки орган, жлеза или част от човешкия организъм, разположени в една зона, имат рефлексогенни зони в областта на ходилото или дланта. Болезнеността в дадена област означава, че има напрежение или запушване в някоя част на тялото в съответната зона, което пречи на енергийния поток и води до увреждане на определени структури.

This entry was posted in MIGUN. Bookmark the permalink.

Comments are closed.